Ai un site pe WordPress care se încarcă greu? Să-i dăm un boost, zic

WordPress este unul dintre cele mai facile sisteme pentru a construi un site, în general pentru oameni care nu au pretenții foarte mari legate de înfățișarea lui sau de cât de eficient se încarcă site-ul pentru clienții lor finali – utilizatori. Vorbim de eficiență la modul serios, în termeni de sute de milisecunde maxim.

Site-ul meu WordPress se încarcă greu. De ce?

WordPress este un Content Management System (CMS) foarte eficient în scopul lui, de platformă pe care să se adauge conținut – bloguri, site-uri de știri, postări de tip articol, etc. Având o creștere exponențială, în jurul lui s-a format un ecosistem de teme, plugin-uri și tot felul de utilitare care îl transformă de exemplu într-un magazin online (WooCommerce) sau într-un sistem de rezervări sau în cine știe ce alte sisteme.

Site-ul ajunge să se încarce greu dintr-un motiv destul de simplu: cu cât se instalează mai multe plugin-uri, cu atât acele plugin-uri o să adauge resurse suplimentare la nivel de logică (server) și front-end (resurse care se vor încărca în browserul utilizatorului).

Optimizarea încărcării site-ului. Sistem global de caching prin Cloudflare

Uneori, după ce am ajuns să instalăm toate plugin-urile în site-ul nostru WordPress, observăm faptul că a ajuns să se încarce greu. Dar ce se poate face? Totuși, scopul de business s-a îndeplinit și nu vrem să mai intervenim cu resurse suplimentare – programatori WordPress, DevOps sau alt fel de specialiști, care, pentru multe afaceri de tip start-up reprezintă o resursă pe care nu și-o pot permite, cel puțin până la validarea în întregime a ideii.

Astfel că, niște băieți care iubesc tehnologia, Cloudflare, cu sediul în San Francisco, California au un sistem de workers, care – pe larg – reprezintă un ecosistem la nivel global de servere (avem un datacenter chiar în București), prin care programatorii pot scrie cod care să ruleze pe acestea.

O utilitate a acestui sistem poate fi reprezentată de scrierea unui cod care să țină resursele site-ului tău pe serverele lor din locațiile la nivel global și să le afișeze utilizatorilor direct de pe serverele lor capabile atunci când un utilizator intră pe site, în loc să solicite acele resurse de pe serverul unde ai site-ul găzduit.

De exemplu: ai un magazin online. În loc ca imaginile acelui produs să fie solicitate de pe serverul tău când cineva intră pe site, ele vor fi returnate direct de serverele Cloudflare. Când conținutul de pe site-ul tău se schimbă, el este actualizat automat și pe sistemele lor.

Astfel, am construit un plugin de WordPress, pe care îl poți găsi aici și este gratuit – la fel ca și resursele necesare funcționării lui – Cloudflare. Acesta automatizează tot procesul care este de obicei făcut de un specialist, rezumând totul la câțiva pași simpli.

Am primit și feedback de la un utilizator căruia i s-a mărit viteza cu aproape 600%.

What kind of Magic was that!! 8. 9s to 1. 6s with your Edge Cache plugin. Amazing!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *